De omgeving ontdekken

Neeltje Jans

Neeltje Jans, dat is een plaats waar natuur, cultuur en techniek samenvloeien. Films en exposities tonen de catastrofale overstromingsramp van 1953 en de inmiddels wereldberoemde Deltawerken. Met die kennis is een wandeling in het binnenste van de Stormvloedkering nóg imposanter.

Faelweg 5 4354 RB Vrouwenpolder

Educatief pretpark

alle leeftijden

Meezeilen Zierikzee

Heeft u zin in een gezellige vaartocht over de Oosterschelde? Uw tocht begint aan ’t Luitje in Zierikzee, waar De Scaldis en Morgenster gebroederlijk naast elkaar in het Zeeuwse water dobberen. Samen organiseren zij het hele seizoen diverse zeiltochten over de Oosterschelde

Zierikzee

Watersport

alle leeftijden

Bevrijdingsmuseum Zeeland

Het Bevrijdingsmuseum met daarbij het bijbehorende 3 hectare grote Bevrijdingspark toont de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Coudorp 41, 4455 AH Nieuwdorp

Educatief pretpark

alle leeftijden

Zeeuwse rozentuin

Midden in het Zeeuwse landschap, tussen Goes (10 km.)en Zierikzee (12 km.), ligt bij het dorpje Kats een zeer toegankelijke, ruim opgezette en gevarieerde landschapstuin (5 ha). 

Katse Groeneweg 3a 4485 PH Kats

Natuur

alle leeftijden

De Fietsloods

Bij de fietsloods in Kamperland kunt u diverse soorten fietsen huren en wellicht bevalt het fietsen door Zeeland zo goed, dat u hier uw electrische fietsen aanschaft.

Molenweg 43 Kamperland

Zeeland ontdekken

alle leeftijden

Vuurtorens Westkapelle

De Vuurtorens ’t Hoge Licht en ’t Lage Licht bewaken samen de kustlijn van Westkapelle. Beklim de vuurtorens en geniet van een onbetaalbaar uitzicht op grote hoogte over het eiland Walcheren. 

Katse Groeneweg 3a 4485 PH Kats

Natuur

alle leeftijden

Stoomtrein Goes – Borsele

Bij de Stoomtrein Goes-Borsele beleef je een treinreis zoals deze begin vorige eeuw plaats had kunnen vinden. Op de houten banken van de 3e klasse, of op het luxe pluche van de 1e /2e klasse, zie je het landschap voorbij glijden

Albert Plesmanweg 23, 4462 GC Goes

Historie- Natuur

alle leeftijden

CessAir

Tijdens een rondvlucht over Zeeland, Rotterdam en België ziet u steden, natuurgebieden en industriegebieden eens vanuit een ander perspectief u vertrekt vanaf vliegveld Midden-Zeeland en kunt bijvoorbeeld over Wilgenoord vliegen.

Vliegveld Midden Zeeland Calandweg 64 4341 RA Arnemuiden

Vliegen

alle leeftijden

De Houtzaagwerf

De houtzaagwerf is een unieke plek. Als je naar ons restaurant wandelt loop je langs houtzaagmachines en stukken gezaagde bomen. Daar voorbij kom je in een zonnige oase van groen en rust

 

Oud Kortgenedijk 2 4484 NJ Kortgene

Verborgen culinaire parel

alle leeftijden

Steden en dorpen

In de directe omgeving liggen de dorpen Wissenkerke, Kortgene  en Kamperland.
Hier vindt u diverse supermarkten, warme Bakker en luxe viswinkels. Iedere zaterdag is er een markt in Kortgene met diverse lokale verse producten, zeker een aanrader.

De natuur in

Zeeland, daar waar het land het water ontmoet

Zeeland loopt over van de natuur. Bijna letterlijk: de grootste natuurgebieden zijn ontstaan na overstromingen. Zoals het Verdronken Land van Saeftinghe, van Reimerswaal of de Verdronken Zwarte Polder bij Nieuwvliet. Maar er zijn ook uitgestrekte bossen, beschermde polderlandschappen en de hoogste duinen van het land.

Nationaal park de Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde is dankzij de afwisseling van eb en vloed en de aanwezigheid van zout en zoet water leven hier duizenden soorten vogels, planten en dieren.

Ontdek wat u allemaal kunt ondernemen

Nationaal park de oosterschelde, de Zeeuwse natuurparel

Ontdek Beveland op de fiets

Nationaal Park Oosterschelde is dankzij de afwisseling van eb en vloed en de aanwezigheid van zout en zoet water leven hier duizenden soorten vogels, planten en dieren.

Fietsen op Noord-Beveland 44.54 km

Naturgebied Oranjezon

Oranjezon is een Nederlands natuurgebied van circa 400 hectare op het Zeeuwse Walcheren nabij Vrouwenpolder. Tot 1995 was het in gebruik als waterwingebied.

Vergeet uw losse euro niet

Oranjezon

Zeeuwse wandelnetwerken

Het Wandelnetwerk Zeeland beslaat in totaal ongeveer 1500 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes.

Wandelen